Gülşehir Zabıta’dan Ramazan Denetimi

Gülşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri Ramazan ayında vatandaşın huzur içinde alışveriş yapmalarını sağlamak amacıyla denetimlerini sıklaştırdı. İmalathaneler, kasaplar, ekmek fırınları, pastaneler denetimden geçiyor. Denetim sırasında kurallara uymayan iş yeri sahibine önce uyarı, hata yeniden tekrarlanmışsa cezai işlem uygulanıyor.

Denetimler arttı

Zabıta ekipleri, denetimlerinde ağırlıklı olarak, hijyen koşulları, ruhsat, vergi levhası, çalışanların temizliği, gramaj, kılık kıyafet temizliği konusunda incelemeler yapıyor. Gıda üretim yasasına uygun hareket etmeyen iş yerleri ve imalathanelerde uyarılarda bulunuluyor. Zabıtalarımız tarafından ekmek ve Ramazan pidesi gramaj denetimleride yapıyor. Eksik gramajlı ekmek ve pideler tek tek tespit ediliyor. Kural ihlali yapan iş yerlerine önce uyarı cezası ardından yapılan kontrollerde aynı hata tekrarlanıp uyarı dikkate alınmamışsa bu kez cezai işlem uygulanıyor.

Şikâyetler Alo Zabıta’ya

Yapılan denetimlerin hem insan sağlığı hem de vatandaşların maddi açıdan haksızlığa uğramaması için titizlikle sürdürüldüğünü belirten Başkan Arısoy Vatandaşın sağlıklı hijyenik bir ortamda alışveriş yapmasını amaçladıklarını belirtti. Arısoy “ Vatandaşlarımızın sağlıklı, hijyenik bir ortamda gönül rahatlığıyla alışveriş yapmasını amaçlıyoruz. Ramazanın vazgeçilmezlerinden Ramazan pidesi ve ekmeğin gramaj tespiti, çalışanların kılık kıyafeti ve mekânın temizliği gibi konularda titiz bir çalışma sürdürüyoruz. Denetimler sırasında esnafımızı eksiklikleri ve hataları konusunda uyarıyoruz. Yaptığımız kontrollerde uyarılan konularda hata tekrarlanıyorsa cezai işlem uyguluyoruz. Esnafımız da yapılan denetimler sonrası eksikliklerini gideriyor. Vatandaşlarımız herhangi bir olumsuzlukla karşılaşırlarsa şikâyetlerini 411 30 03 - 129 Alo Zabıta hattına iletebilirler.” dedi.