BELEDIYE BAŞKANIMIZ VAHDİ ARISOY’UN "ÇANAKKALE ZAFERİ" MESAJI

Belediye Başkanımız Vahdi Arısoy "18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 102.yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü" Nedeniyle bir mesaj yayımladı.

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle bir mesaj yayınlayan Belediye Başkanı Vahdi Arısoy, Çanakkale Zaferi’ni birinci dünya savaşı, içinde ayrı bir özelliği olan, tarihin akışını değiştiren, bağımsızlığı uğruna canını vermekten çekinmeyen Türk milletinin kahramanlık destanı olduğunu belirterek “Milletimizin zamanının en güçlü ve donanımlı ordularına karşı inanç, vatan sevgisi, dayanışma, birlik ve beraberlik duyguları ile vermiş olduğu büyük bir mücadeledir. Türk’ün yenilmezliğini, Mehmetçiğin azim ve iradesini aynı zamanda centilmenliğini tüm dünyaya göstermiş olması açısından da oldukça önemlidir.

Çanakkale’yi Çanakkale yapan bir diğer özellik de cepheye gönderdiği evlatlarına “ya şehit ol, ya gazi” diyen ve vatanın her bir karış toprağını evladının canından üstün tutan Türk analarıdır.

Üzerinde yaşadığımız bu kutsal vatan topraklarını bizlere armağan ve emanet eden, milletimizin varlığının, birlik ve beraberliğinin ölümsüz sembolleri aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.