Gülşehir'de Doğalgaz İçin İlk Kazma Vuruldu

Gülşehir için bir zamanlar hayal olan Doğalgaz’a Belediye Başkanımız Vahdi Arısoy’un üstün gayretleri sonucu ilk kazmayı 400 Evler Mahallemizde vurduk. Konu ile ilğili açıklamalarda bulunan Belediye Başkanımız Vahdi Arısoy; İnsan hayatının en kaçınılmaz gereksinimleri arasında yer alan Doğalgazın Çevre dostu olması zehirlenme riskinin olmaması, diğer yakıtlara göre 15 kat daha ucuz olması, kullanım kolaylığı temizliği ve yaşam konforunun arttırılması gibi nedenlerle ülke genelinde hızla yaygınlaştığı hepimizin malumlarıdır.

Yukarıda arz ettiğim nedenlerden dolayı bizde gece gündüz demeden çalışarak ilçemize doğal gaz getirmeyi sağlayarak bugün 400 evler mahallemizde Kurban keserek Doğal Gaz şebeke inşaatına ilk startı vererek çalışmaları başlattık.
Başkan Arısoy daha sonra şöyle devam etti; Sevgili Hemşerilerim

Malumlarınız olduğu üzere 2013/4347 Sayılı Bakanlar kurulu kararı ile nüfusu 10.000’in üzeri ilçelerden, ilçe merkezindeki toplam elektik abone sayısının asgari %60’ına tekabül eden  elektrik abonesinin Enerji piyasasının düzenleme kurumu tarafından belirlenen abone bağlantı bedelinin ilgili il özel idaresince belirlenecek bir banka hesabına yatıran ilçelere doğal gaz ulaştırmasını teminen inşa edilmesi gerekli şehir besleme hatları için gerekli yatırımlar BOTAŞ tarafından gerçekleştirilir hükmüne istinaden 2013 yılında belediyemizce abone bedeli başına 335 TL toplanılarak gerekli olan 3659 abone sayısına ulaşılamamıştır.

2014 yılında bizden önceki dönemde gerekli sayıya bizim dönemimiz dede gerekli sayıya ulaşılamamış ve hitamında toplanan abone bedelleri hak sahiplerine iade edilmişti.

Tüm abone bedelleri iade edildikten sonra 2015 yılında Doğal Gaza kavuşmak için kolları sıvayan Belediyemiz 30 Kasım 2015 tarihinde 3659 sayısına ulaşarak ilçemizin adını DOĞAL GAZ GETİRİLECEK İLÇELER tarafına yazdırmayı başarmıştır.

02.12.2015 tarihinde Belediyemizce Nevşehir Valiliğine yazdığımız yazı üzerine   09.12.2015 tarih 1128 sayılı Nevşehir Valiliğinin yazısı ile doğal gaz getirmeyi Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığına oradanda BOTAŞ’a yazıyı taşıdık. BOTAŞ’ça dağıtım firması bulunması halinde Gülşehir ilçesine Doğal Gaz getirilebileceğinin bildirilmesi üzerine konu Nevşehir Milletvekilimiz Sn Mustafa Açıkgöz le birlikte Kapadokyagaz AŞ. Yönetim kurulu Başkanı Faruk Özaltın’a anlatılarak Belediyenin yardımcı olması halinde bu işi yapabileceklerini belirtmesi üzerine Belediyemizce A terfi istasyonu ( Doğal Gazın 90 Bara düşürülmesi) için Musa Davarcı ve Kardeşlerinden sorgun mevkiisnde bir tarlanın tapusu Kapadokya gaz adına alındı.

Belediye Başkanımız Vahdi Arısoy bu tarlaya Elektiirk getirmek için 23.03.2017 tarihinde Ankaraya giderek hemşerimiz Necati Irmak dan Medaş adına Muaffakatname alarak 28.03.2017 tarihinde kurban keserek 400 evler mahallemizde doğal gaz inşaatını başlattık.

Dağıtım firması bulmada bizlerden desteğini esirgemeyen Nevşehir Milletvekilimiz sayın Mustafa Açıkgöz’e Kapadokya Enerya Gaz Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Özaltın Beyefendiye bu aşamada hiçbir fedakarlığı esirgemeyen Kapadokya Gaz İl Müdürü Özenç Gezgin beye gerekli abone sayısına ulaşmada sürekli başkanımızın yanında olan Belediye Meclisi üyelerimize ve Belediye Personellerimize teşekkür ederken Gülşehire Söz Verdiğimiz Gibi (Kanalizasyon ve Temiz Su İsale Hattı ile Doğal Gaz) hizmetlerimizi tek tek yerine getirmenin huzurunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Ülkemize ve Gülşehir’imize Hayırlı Uğurlu Olsun.