KONUT PROJESİ

DAR GELİRLİ VATANDAŞLAR İÇİN YAPTIRILAN

KONUT SATIŞ ŞARTLARI

1- T.C. vatandaşı olmak

2-Konutlarımız 95 m2 civarında olacaktır.

2- Talep toplama süresi 15.07.2015 tarihinde sona erecektir.

3- Belediyece belirlenen kişiler hesaba para yatırılarak asıl sıralamaya girecektir

4- Yapılacak konut sayısısın % 10’ u kadar yedek sıralama listesi yapılacaktır.

5- Arsa Belediyemiz tarafında tahsis edildiğinden dolayı (5) Beş yıl geçmedikçe satılamaz ve başkasına devri yapılamaz.

6- Toplam konut adedinden %5 oranında %60 oranda özürlü vatandaşlarımız için kontenjan ayrılmıştır.

7- Konutların anahtar teslimi idarece belirlenecek program dâhilinde gerçekleşecektir.

8- Anahtar teslimi sonrasında KDV kanunu uyarınca konut bedeli üzerinden kdv alınacaktır. Ayrıca Tapu devri sırasında her türli vergi v.s. giderler alıcıya aittir.

9- Konut yerleri kura çekilmek suretiyle belirlenecektir. (Taktir komisyonu huzurunda)

10-Yapılacak konutların satış değeri (Güney-Kuzey-Doğu-Batı) Belediyemiz tarafından kurulacak olan Kıymet taktir komisyonunca belirlenecektir.

11-Müraacat tarihi itibariyle 25 yaşını doldurmuş olması gerekmekte olup (ancak eşi vefat etmiş dul bayanlarda yaş şartı) aranmayacaktır.

12-Başvuru sahibinin, eşinin ve velayeti altındaki çocukların gıda, yol vs. her türlü aldıkları yardımlar toplamı dâhil Asgari ücretin net tutarının 1,5 (Bir buçuk) katını geçmeyecektir.

13- Başvuru sahibinin, eşinin ve velayeti altındaki çocukların gelirlerini kanıtlayan belge ibraz edilecektir. Çalışmıyorlar ise Sosyal Güvenlik Kurumundan çalışmadığına dair belgeleri ibraz edeceklerdir.

14- Konut alacakların kendisine, eşine ve velayeti altındaki çocuklarına ait tapuda kayıtlı herhangi bir konut bulunmadığına dair Tapu Sicil Müdürlüğünden belge alınacaktır.

15- Bankalardan kredi almaya engel bir hali bulunmamak,

16-Borcu bitene kadar kendisinin, eşinin veya 18 yaşından küçük çocuklarının o belediye sınırları içinde konutu veya konut yapmaya müsait arsası olmamak

17- Konutta ikamet koşulu aranacaktır. Kiraya verilmeyecektir. Verildiği takdirde sözleşme fesih edilecektir.

18-Bir yıl boyunca Gülşehir Belediyesi sınırları içersinde ikamet etmeleri şarttır. Nüfus Müdürlüğünden alınacak yerleşim yeri belgesi ibraz edilecektir.

19- 5000 (Beşbin) TL sıralamaya girmek için ön peşinat, 5000 (Beşbin) TL temel atılıp inşaata başlanıldığında, 5000 TL konut yerleri belirlenince ödeme yapılacak, kalanı konut tesliminde tamamen ödenecektir.