CAMİİ DÜZENLEME PROJELERİMİZ

İlçe sınırlarımız  içerisinde bulunan camilerimizin bakım, onarım çalışmaları ile peyzaj ve ışıklandırma gibi konuları kapsayan çalışmalar  aralıksız sürdürüyor.

Hz. Osman Camiinde yapılan çalışmalar sonucunda Tuvaletler ve Şadırvanın tamamının fayansları değiştirildi. Şadırvanın içi renkli boya ile boyandı merdivenler andezit taşı ile kaplanarak dışı komple renkli briket ile kaplandı. Halkımızın daha temiz Gülşehir'imize yakışır bir ortamda ibadetlerini yapmaları sağlandı. Yapılan bu işlerin malzeme ve işçiliği Belediyemizce sağlanmıştır.

Camilerimzin bahçe, avlu ve minarelerini güzelleştirmek için çaba sarf eden Gülşehir Belediyesi ekiplerimiz, geçtiğimiz aylarda ilçemiz genelindeki bütün camilerimizin minarelerini ışıklandırarak Camilerimizde çevre düzenlemesi ve peyzaj çalışmalarınıda  büyük ölçüde tamamlayarak halkımızın hizmetine sunmuştur.

Yapılan çalışmalar doğrultusunda camilerimizin 'manevi' havası daha da arttırılarak dış görünümleri estetik bir yapıya kavuşturulup halkımızın hizmetine sunulmuştur.

Camilerimizde yapmış olduğumuz hizmetler;

1- Açıksaray mahallemizde bulunan Zübeyde Sultan Camisine 2 adet kamelya yerleştirilerek 376 m2 kilitli parke taş döşemesi ile beraber cami minaremiz şerefesi ile birlikte ışıklandırılmıştır.

2 - 400 Evler camiinde treduvar düzenlemesi yapılarak 333 m2 kilitli parke taş döşemesi yapılmıştır. Ayrıca camimizin minaresi ışıklandırılarak görselliği arttırılmıştır.

3 - Yakın bir zamanda Şehrimizin Medarı iftiharı olan Kurşunlu Camii bahçesinde zemin düzenlemesi ve cenaze namazı kılınan alanın genişletme çalışması başlatılıp 2016 yılı içerisinde bitirilerek halkımızın hizmetine sunulacaktır.

4 - 2016 yılı içerisinde Hz Ebu Bekir, Hz Ali, Fatih, Zübeyde sultan Hz Ömer, Tuzköy Afat evler cami ve karacaşar mahallemizde bulunan Yavuz Sultan Selim Han camilerimizin ışıklandırma işlemleri bitirilerek camilerimizin görsellikleri arttırılmıştır.

5- Tuzköy mahallesi afat evler camiinde cami duvarlarına dübelleme taziye evi dahil bahçe içi ve yürüyüş yolları dahil olmak üzere kilitli parke taş döşemesi yapılmıştır.