İt Ürür Kervan Yürür !

İlçemiz Araplı Mevkiinde bulunan pis su arıtma tesisi , 400 Evler , Karacaşar Mahallesi, Tuzköy Mahallesi ve  İlçemiz Kepez Mevkiinde bulunan Arsenik Arıtma Tesislerinde bulunan makine ve ekipmanlar, İstanbul firması olan İDEAL Atık Su ve Su Arıtma Sistemleri Genel Müdürü Hikmet Koç, bölgede bir çok arıtma tesisi yapan, deneyim ve tecrübelerini esirgemeyen Özer Memiş,  belediyemiz su işleri ekibimizden Ercan Özbek, Barış Barın, Ahmet Doğan ve Murat Avcı, mühendislerimiz, Samet Ercan ve Samet Arısoy, Belediye Başkanı Vahdi Arısoy ile birlikte incelendi.

İncelemeler neticesinde Araplı Mevkiinde bulunan pis su arıtma tesisinin sisteminde projenin hatalı olduğu, çökertme havuzunun yerine çamur havuzu yapıldığı, sistem olarak çalışmasının mümkün olmadığı belirlendi.  Atık su arıtma tesisinin yeniden yapılması gerektiğini belirten İdeal Firması Genel Müdürü Hikmet Koç, raporunu da bu şekilde hazırlayacağını söyledi.

Atık su Arıtma Tesisi daha önce de İller Bankası Bölge Müdürü ve ekibi tarafından iki defa tetkik edilmiş , gelen raporlar son yapılan incelemelerle birbirini teyit etmiştir.

İdeal Firması tarafından gelecek rapor neticesinde Araplı  Mevkiinde bulunan atık su arıtma tesisi elektronik, otomatik  sisteme dayalı, modern bir şekilde, 3 milyonu bulan bir yatırım ile yeniden yapılacak.

Gülşehir Belediye Başkanı Vahdi Arısoy, her türlü engellemelere rağmen hizmetten geri kalmayacağını belirterek ''İt Ürür Kervan Yürür'  biz çalışmalarımıza aynen devam edeceğiz '' dedi.